ryhmarentoutus

Ryhmärentoutus äänimaljoilla nostaa tietoisuutta

Ryhmärentoutus, joka nostaa tietoisuutta. Tiibetiläiset äänimaljat herättävät meidät tuntemaan keitä todella olemme. Samalla tavalla kuin äänimaljat tavoittavat dementiasta tai autistista kärsiviä ihmisiä, joiden ääntä ei saavuta mikään muu, voivat ne myös avata meidät tiedostamaan syvempiä puolia itsestämme.

Äänimaljarentoutus, tuo ikivanha ja ainutlaatuinen hoitomuoto on rantautumassa voimallisesti myös Suomeen. 

Sound Bowl Healing eli Äänimaljarentoutus on muinaisen Tiibetin viisaiden harjoittama tekniikka. Nykyään se on yksi halutuimmista vaihtoehtoisista hoitomuodoista Intiassa ja lännessä. Pian kenties myös Suomessa?

Mitä äänimaljarentoutuksessa tapahtuu?

Äänimaljarentoutus eli Sointukylpy on rentouttava äänimatka, jonka aikana Tiibetiläiset äänimaljat, kongit, koshit ja muut soittimet, johdattavat sinut lempeästi ja harmonisesti syvälle rentoutumisen taianomaiseen tilaan. Yhteys omaan itseesi vahvistuu, kehon ja mielen rentoutuessa.

Kulhojen vapauttamat ääniaallot saavat aikaan syvän rentoutumisen ja paranemisen tunteen. Saat keskittyä vain itseesi ja omaan olotilaasi.

Äänimaljarentoutuksessa ohjaajat voivat yhdistää sointukylpyyn myös ohjatun meditaation tai joogan. Eri parantajat yhdistävät usein äänimaljahoitoa muihin vaihtoehtoisiin parantamistekniikoihin. Kristallikulhojen lisäksi he voivat käyttää, energiahoitoa, hierontoja ja eteerisiä öljyjä kokemuksen voimistamiseksi.

Äänimaljarentoutuksen hyötyjä

  • Vaikutukset liittyvät kehon normaalin toiminnan palauttamiseen ja epätasapainotilojen korjaamiseen.
  • Äänivärähtelyt huuhtelevat kehon jokaista solua ja tasapainottavat energian virtausta kehosta.
  • Verenpaine laskee ja sydämen syke rauhoittuu.
  • Oksitosiini eli hyvänolon hormonin eritys lisääntyy.
  • Aivosähkökäyrässä esiintyy enemmän alfa-, theta- ja delta-aaltoja eli aivojen toiminta rauhoittuu lepotilaan, jossa arkiajattelu antaa tilaa alitajunnalle ja oivalluksille.
  • Hermosto ja lihakset rentoutuvat.
  • Harmoniset äänet aktivoivat parasympaattista hermostoa, joka saa kehon ”taistele tai pakene” -reaktiot laantumaan. 

Tietoisuuden nosto äänimaljojen avulla

Maadoittuminen ja läsnäolo omassa kehossa helpottaa meditatiiviseen tilaan pääsyä. Se taas puolestaan auttaa nostamaan omaa tietoisuutta. Äänimaljojen vaikutukset ulottuvat fyysisestä kehosta mieleen vaikuttaen mm. hermostoon, verenpaineeseen, aivosähkökäyrään ja lihaksiin.

aanimaljoja
Kuva: Henri Sinisalmi

Ryhmärentoutus osaksi päiväkotien ja koulujen arkea

Taikavoimat yhdessä Lapsen Valo ry:n kanssa on ottanut tavoitteeksi viedä sointukylvyt osaksi päiväkotien ja koulujen arkea. 

Jo pienillä lapsilla on haasteita jaksamisessa. Keskittymishäiriöt ovat yleistyneet vauhdilla ja ylipäänsä lasten pahoinvointi Suomessa on huolestuttavassa kasvussa. Sointukylpyjen avulla voidaan auttaa lapsia olemaan läsnä hetkessä. Äänimaljahoito soveltuu moneen käyttötarkoitukseen: rauhoittumiseen, stressiin, syvärentoutukseen, ahdistukseen, unettomuuteen tai kehon jännitystilojen laukaisemiseen.

ryhmarentoutus
Västerskogin päiväkodissa ohjaamassa sointukylpyjä.

Useille ryhmille on jo toteutettu sointukylpyjä mm. Lapsen Valon jäsenmaksujen, Sipoon kunnan sekä Osuuskauppa Varuboden-Oslan tuella. Lue tästä lasten kokemuksia Sointukylvystä.

Jos haluat olla kanssamme viemässä tätä tavoitetta konkretiaan toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi jäseneksi Lapsen Valoon. Jäsenmaksu on vain 33€/vuosi. Myös yksittäisiä lahjoituksia voi antaa.

Ryhmärentoutus, joka sopii yritystapahtumiin

Äänimaljarentoutus on oiva ohjelma yritystapahtumiin ja työhyvinvointipäiviin. Lue tästä Toimistosissien sihteereiden ja assistenttien kokemuksia.