äänimaljarentoutus

Äänimaljarentoutus – Tiibetiläinen äänimaljahoito kasvattaa suosiotaan Suomessa

Äänimaljarentoutus on rantautumassa voimallisesti myös Suomeen. Äänimaljahoitajia ja sointukylpyohjaajia koulutetaan kiihtyvään tahtiin ja äänimaljojen hyödyt tulevat tutummaksi yhä suuremmalle yleisölle.

Äänimaljarentoutus on ikivanha hoitomuoto

Tuulikellojen ääni tuulisena päivänä riittää saamaan rauhoittavan hymyn kenen tahansa kasvoille. Mutta tiesitkö äänimaljahoidosta jota ääniterapiaksikin kutsutaan? 

Sound Bowl Healing eli Äänimaljarentoutus on ainutlaatuinen ja ikivanha terapiamuoto. Muinaisen Tiibetin viisaiden harjoittama tekniikka on edelleen suosittu hoitomuoto vauvasta vaariin. Nykyään se on yksi halutuimmista vaihtoehtoisista hoitomuodoista Intiassa ja lännessä.

Se parantaa kehoa ja mieltä laulavien kulhojen ja muiden soittimien äänien synnyttämien värähtelyjen kautta.

ryhmarentoutus
Kuva: Henri Sinisalmi

Mitä äänimaljarentoutuksessa tapahtuu?

Tyypillisessä äänimaljaparannusistunnossa sinua pyydetään asettumaan makuulle tai istumaan mukavassa asennossa. Ohjaaja soittaa instrumentteja ja pyytää sinua pitämään silmäsi kiinni. 

Äänimaljarentoutus eli Sointukylpy on rentouttava äänimatka, jonka aikana Tiibetiläiset äänimaljat, kongit, koshit ja muut soittimet, johdattavat sinut lempeästi ja harmonisesti syvälle rentoutumisen taianomaiseen tilaan. Yhteys omaan itseesi vahvistuu, kehon ja mielen rentoutuessa.

Kulhojen vapauttamat ääniaallot saavat aikaan syvän rentoutumisen ja paranemisen tunteen. Saat keskittyä vain itseesi ja omaan olotilaasi.

Äänimaljarentoutuksessa ohjaajat voivat myös kohottaa rentouttasi ohjatun meditaation tai visualisoinnin avulla. Sointukylpy sopii hyvin myös joogan kanssa yhdessä toteutettavaksi. Eri parantajat yhdistävät usein äänimaljaparannusta muihin vaihtoehtoisiin parantamistekniikoihin. Kristallikulhojen lisäksi he voivat käyttää hierontoja ja eteerisiä öljyjä kokemuksen parantamiseksi.

Mitä eroa on äänimaljahoidossa ja sointukylvyssä?

Äänimaljahoitoa harjoitetaan usein sointukylvyn muodossa ryhmille. Äänimaljahoito termiä käytetään kun hoidetaan yhtä henkilöä. Tällöin kulhoja soitetaan myös keholla. Tämä voidaan toteuttaa myös parihoitona.

Minkälaisia soittimia äänimaljarentoutuksessa käytetään?

Tiibetiläisiä käsin taottuja maljoja eli kulhoja on monen näköisiä ja kokoisia. Suurimpiin mahtuu hyvin myös seisomaan. Jotkut parantajat käyttävät myös rumpuja ja omia ääniään miksaukseen.

Jotkut käyttävät myös kristalliäänimaljoja. Näiden kristallien erityiset parantavat energiat vapautuvat kulhoja soitettaessa. Muutamia käytettyjä soittimia äänikulhojen lisäksi voivat olla huilut, pannuhuilut ja gongit.

Äänimaljat valmistetaan yleensä messingistä, metalliseoksista tai kvartsikristallista. 

aanimaljat
Kuva: Henri Sinisalmi

Äänimaljarentoutus hyödyt

  • Vaikutukset liittyvät kehon normaalin toiminnan palauttamiseen ja epätasapainotilojen korjaamiseen.
  • Äänivärähtelyt huuhtelevat kehon jokaista solua ja tasapainottavat energian virtausta kehosta.
  • Verenpaine laskee ja sydämen syke rauhoittuu.
  • Oksitosiini eli hyvänolon hormonin eritys lisääntyy.
  • Aivosähkökäyrässä esiintyy enemmän alfa-, theta- ja delta-aaltoja eli aivojen toiminta rauhoittuu lepotilaan, jossa arkiajattelu antaa tilaa alitajunnalle ja oivalluksille.
  • Hermosto ja lihakset rentoutuvat.
  • Harmoniset äänet aktivoivat parasympaattista hermostoa, joka saa kehon ”taistele tai pakene” -reaktiot laantumaan. 

Henkilökohtaisesti olen huomannut syvän unen määrän lisääntyvän, jonka voin todeta Oura sormuksen avulla. Sointukylvyn jälkeen mieli rauhoittuu ja hermosto on selvästi saanut palautua.

Mitkä ovat Sound Bowl Healingin edut?

Sound Bowl Healingilla on monia etuja, jotka vaihtelevat mielenterveydestä fyysiseen terveyteen. Tässä on vain muutamia, jotka haluamme jakaa:

1. Rentouttaa kehoa ja mieltä

Äänimaljahoito vapauttaa sinut arjen stressistä. Se mahdollistaa aistinvaraisen paon kaikesta päivittäisestä ylistimulaatiosta. Se auttaa rauhoittamaan hermostoa.

2. Asettaa sinut meditatiiviseen tilaan

Kun alat tuntea olosi rentoutuneeksi, voit alkaa tarkkailla ajatuksiasi. Kun uppoat äänikylpyyn, on paljon helpompi avautua meditaation ajatukselle.

3. Pidä verenpaine kurissa

Äänimaljahoito sopii erinomaisesti stressaantuneille ihmisille. Tämän terapian rauhoittavat vaikutukset voivat todella auttaa sydämen terveyteen. Se ei vain stabiloi sykettäsi, vaan myös pitää verenpaineen kurissa.

4. Parempi tietoisuus kehosta

Äänimaljan parantava sointi lisää kehon tietoisuutta. Tämän vuoksi se voi auttaa sinua tunnistamaan jännityksen ja kivun kohdat kehossasi, jotka olet ehkä jättänyt huomioimatta.

5. Syvennä henkistä yhteyttäsi

Kun sitä harjoitetaan muiden meditaatiomuotojen kanssa, äänimaljaparannus voi auttaa sinua kohottamaan tietoisuuttasi ja vahvistamaan henkistä yhteyttäsi.

6. Edistää kivunlievitystä ja vahvistaa immuunijärjestelmää

Tutkimukset ovat osoittaneet valtavia fyysisiä muutoksia, joihin Sound Bowl Healing voi auttaa. Ruoansulatuksen stimuloinnin lisäksi se voi auttaa lihasten uusiutumisessa ja vahvistaa immuunijärjestelmääsi.

Äänimaljarentoutus osaksi päiväkotien ja koulujen arkea

Taikavoimat yhdessä Lapsen Valo ry:n kanssa on ottanut tavoitteeksi viedä sointukylpy osaksi päiväkotien ja koulujen arkea. Useille ryhmille on jo toteutettu sointukylpyjä mm. Lapsen Valon jäsenmaksujen, Sipoon kunnan sekä Osuuskauppa Varuboden-Oslan tuella.

Lue tästä lasten kokemuksia Sointukylvystä.

sointukylpy tapahtumapalvelut
Kuva: Henri Sinisalmi

Kenelle Äänimaljarentoutus on tarkoitettu?

Melkein kuka tahansa voi hyötyä äänimaljan parantavasta soinnista. Jos tunnistat itsesi allamainituista kuvauksista, voi äänimaljarentoutus olla sinulle erityisen hyödyllistä:

1. Kroonisesta kivusta kärsivät.

2. Ihmiset, joilla on unihäiriöitä, kuten unettomuus.

3. Ne, joilla on stressaava elämäntapa tai ahdistuneisuus

Kysy lisää heidi@taikavoimat.fi / 0504391075