Taikavoimat logo

Seppo Tanhua

Maalaislapsesta astrologiksi 

Synnyin ja vietin varhaislapsuuteni Virroilla Siekkiskylässä pikkuveljeni Timon kanssa leikkien ja tapellen. Maalaismaisemassa riitti lehmiä, sikoja, hevosia, kanoja, kissoja ja koiria, peltoa ja metsää sekä latoja, navetta ja riihirakennus antamaan virikkeitä monenlaiseen tekemiseen. Siekkiskylän kansakoulusta jatkoin Virtain keskustan keskikouluun ja sieltä lukioon, jonka suoritin keskinkertaisilla arvosanoilla. Kouluaikana harrastin kaikkea mahdollista kilpaurheilua, josta lukioaikana aloittamani lentopallo jäi pysyväksi harrastukseksi. Lukion jälkeen työskentelin jonkun aikaa isäni opettamana muurarina, kunnes rasitusvamma pakotti hakemaan muita töitä. Asiamiestoiminnan myötä päädyin vakuutusyhtiön palvelukseen vuonna 1980 eli 24 vuotiaana. Tuolloin muutin ensin Tampereelle ja sitten työtehtävien muutosten myötä Nokialle. 

Vuonna 1987 kärsin kovan harjoittelun ja jatkuvan autossa istumisen aiheuttamista hartia- ja selkäkivuista. Eräs asiamieheni ohjasi minut akupunktio hoitoon Harjun Votelle, joka saikin niskavaivani loppumaan muutamalla hoitokerralla. Hän kertoi minulle myös Tai-ji nimisestä kiinalaisesta kehon- ja mielenhallintalajista, jota innostuin tuolloin harrastamaan. Erään Tai-ji illan päätteeksi Vote otti esiin astrologisen taulukkokirjan ja kysyi minun syntymäaikani. Hetken aikaa kirjaa tutkittuaan hän kertoi hyvin tarkkaan mitä elämässäni oli sillä hetkellä tapahtumassa ja antoi myös viitteitä tulevasta. Olin niin yllättynyt ja otettu Voten esittämästä tulkinnasta, että sanoin viiden todistajan läsnäollessa, että minusta tulee astrologi. 

Uusi suunta

Näin kääntyi suunta minun elämässäni. Opiskelin Votelta lainaamistani kirjoista astrologian perusteet ja symboliikan sekä opettelin laskemaan ja piirtämään astrologisia karttoja. Ensin tein tulkintoja työkavereille vakuutusyhtiössä ja muutamille muille tutuille. Kahlasin kansalaisopiston kaikki mahdolliset astrologian kurssit ja osallistuin usealle tamperelaisen astrologin Marja-Liisa Niemi-Mattilan järjestämälle intensiivikurssille. 

Avunpyyntö

Vuonna 1981 syntynyt tyttäreni sairasti tuolloin vakavaa epilepsiaa ja eräällä astrologiakurssilla sain kuulla parantajasta, joka oli auttanut monia ihmisiä heidän sairauksissaan. Kirjoitin tuolle parantajalle lyhyen kirjeen, jossa pyysin apua tyttärelleni. Mainitsin olevani valmis muuttamaan myös omaa elämääni mikäli se jollain tavalla voisi auttaa tytärtäni. En tuolloin voinut aavistaa kuinka suuriin muutoksiin tulin kirjeen myötä sitoutuneeksi. Tyttäreni vaikea kohtaus meni ohitse kirjeen lähettämistä seuraavana päivänä. Epileptiset kohtaukset loppuivat pitkäksi aikaa lähes kokonaan ja myöhemminkin ne ovat olleet hyvin harvinaisia ja lieviä aikaisempaan verrattuna. 

Kohti Valoa

Astrologian kursseilla tapasin myös Reiki-opettaja Jyrki Kiviahon, joka perehdytti minut tähän käsillä parantamisen tekniikkaan. Pari viikkoa tyttäreni parantumisen jälkeen syystalvella 1989 palasin kotiin tällaiselta Reiki-kurssilta. Olin melko lailla omissa maailmoissani koko illan ja yön. Aamulla heräsin valtavaan hyvänolon tunteeseen. Tunsin olevani keskellä kirkasta valoa enkä pysty millään kuvailemaan sitä onnen ja rauhan tunnetta joka täytti jokaisen soluni. Aika menetti merkityksensä ja jossain vaiheessa valo oli poissa. Tuon kokemuksen jälkeen en pystynyt tekemään päivääkään töitä vakuutusyhtiön palveluksessa. Ahdistus oli niin valtava, että jouduin hakemaan sairaslomaa ja apua psykiatriselta lääkäriasemalta. Yli kolme kuukautta kestäneen sairaslomani uuvuttamana hain itse eroa vakuutusyhtiön palveluksesta ja opiskelin saman tien refleksologiksi eli koko kehon vyöhyketerapeutiksi. 

Astrologi

Avasin oman toimipisteen Nokialle ja kaikki meni hyvin kunnes kaaduin olkapääni Pispalan jäiseen katuun ja menetin työkykyni. Mitään näkyvää vikaa ei löytynyt, mutta olkapää ei enää kestänyt vyöhyketerapian antamista. Olin koko ajan opiskellut lisää astrologiaa ja tehnyt myös kasvavassa määrin tulkintoja, joten siirtyminen päätoimiseksi astrologiksi ei ollut loukkaantumisen jälkeen vaikea päätös. Vuodesta 1990 alkaen olen siis toiminut päätoimisena astrologina. Ensimmäisen kirjani astrologiasta kirjoitin vuonna 1993. Kirjan ”Astrologiaa Sinulle” kaikki kolme painosta on jo aikoja sitten loppuunmyyty.

www.astro.fi

Varaa aika tästä