merja kallunki

Merja Kallunki

Open your Body hengitystyöskentelyä
Energiahoitaja
Valmentaja

MER Myfascial Energetic Release-hoitaja

Olen kotoisin Lapista, kävin koulut Rovaniemellä, mutta käytännössä oon viettänyt suurimman osan lapsuudestani Sallassa. Isäni oli saamelaisesta suvusta ja poronhoito oli läsnä lapsuudenkodissa. Omaan vahvan olemuksen ja yhteyden luontoon, koska olen vahvasti elänyt läsnä luonnon kanssa. Olen jo pitkään asunut Helsingissä. 

Olen kolmen kouluikäisen lapsen äiti ja vastannut heidän arjestaan jo 7 vuotta yksin. Akateemiselta koulutukseltani olen erityisluokanopettaja ja sosionomi (AMK). Työskentelin vuosia erityisluokilla, mutta tunsin työn raskaaksi. Musta tuntui, että yhteiskunta ja omat arvoni olivat ristiriidassa enkä voinut toteuttaa omien arvojeni mukaista kasvatustyötä. Pikkuhiljaa siirryin toiminimiyrittäjäksi. 

Opiskelin NLP valmennusta, Prananadi energiahoitotekniikkaa ja syksystä 2022 helmikuuhun 2023 oon opiskellut hengitystyöskentelyn ohjaajaksi. Pieni pala kerrallaan valomaailman työ alkoi kutsumaan.

Traumatietoisuuden vahvistuminen

Traumaoireet, keholliset kokemukset traumareaktoista ja uudelleen traumatisoituminen ovat olleet jatkuvan mielenkiinnon kohteena jo pitkään. Mulla todettiin jo nuorena vaikea dissosiaatiohäiriö, jota voidaan henkisestä aspektista kutsua jatkuvaksi exkarnoitumiseksi (kehosta irtaantuminen). Dissosiaatiota lähdettiin hoitomaan terapialla, jonka koin tietoisen mielen tasolla hyväksi, mutta.. jotain puuttui. Mulla oli muistoja, joita en kyennyt yhdistämään mihinkään tapahtumiin. Tietoinen mieli unohtaa, mutta keho muistaa kaiken. 

Traumareaktiot nousevat nimenomaan kehon muistoista, ja ilman riittävää tietoa reaktiot ovat pelottavia, koska tietoinen mieli ei kykene yhdistämään niitä mihkään, eikä mielen tasolla myöskään kykene reagoimaan niihin, sillä kehon tason reaktioissa kyse on todella sekunneista. Mutta onneksi jokainen traumamuisto on mahdollista sulattaa rauhaan ja rakkauteen läsnäololla ja lempeällä tietoisuudella.

Nykypäivänä tiedän, että omat muistoni nousivat kehosta. Mulla oli siitä jonkinlainen ajatus jo aikanaan, sillä lähdin etsimään kehollisia työskentelymuotoja omien traumojeni työstämiseen kaiken kognitiivisen tiedon lisäksi. Matkallani löysin jo pitkään mukana olleen astangajoogan lisäksi muita joogamuotoja, energiahoidon ja hengityksen, viimeisimmäksi Myofascial Energetic Release-tekniikan. Halusin pitkälti kulkea omaa paranemismatkaani yksin, sillä olin pienten lasten äiti ja halusin myös olla heidän kanssaan niin paljon kuin mahdollista.

Paranemismatka

Lopetin armottoman treenaamisen, maratonien juoksemisen ja pysähdyin. Aloin yksitellen käymään läpi ihmisyyden kipuja ja niitä haavoja, joiden vuoksi mun oli niin vaikea olla inkarnoituneena kehossani. Lähdin opettelemaan kehoyhteyttä, sitä, mitä tunnen omassa kehossani.

Mulla on ollut äärettömän korkea kipukynnys- ennen kuin lopetin juoksemisen, juoksin kaksi viikkoa murtuneella jalalla. En myöskään tuntenut tunteita, sillä kaikkien niiden tunteiden tunteminen, niiden haavojen katsominen, joita kehossani oli, teki liian kipeää. Oli helpompi paeta. Ja silloin, kun sielu ei oo inkarnoituneena kehossa, ihminen pystyy kestämään huomattavan kivuliaita asioita -mulle se tarkoitti 10 vuoden syömishäiriötä ja 6 v kestänyttä väkivaltaa ja fyysistä kipua.

Olen aina ollut kova puhumaan ihmisten kanssa, ja ymmärsin, että paranemismatkallani ymmärsin, sen olevan minun tapani paeta itseni kohtaamista. Jokainen haava ja kipu oli katsottava yksitellen. Keskityin omaan paranemiseen ja olemaan äiti pienille lapsilleni. Pysähdyin. Olin hiljaa yksin. Makasin lattialla ja hengitin. Ja itkin, loputtoman paljon. 

Paranemismatkani kesti 5 vuotta .. ja vasta sen jälkeen minusta alkoi tuntumaan, että mulla voisi olla annettavaa jollekin toiselle. Uskon, että jokaisen auttajan on käytävä läpi omat ihmisyyden kivut, sillä toista ihmistä voi auttaa vain siihen asti, mihin on itse kulkenut, muttei yhtään pidemmälle.

Olen itsessäni ja omassa kehossani käynyt läpi niin monta ihmisyyden teemaa ja kehollistanut traumakokemuksia, ettei ihmisyydessä enää ole sellaisia teemoja, joita en uskalla toisen ihmisen vierellä katsoa. 

Palveluissani tarjoan muun muassa: 

  • valmennuksia etänä ja livevalmennuksia Helsingissä.
  • Työskentelyä traumakehon kanssa (mitä se sitten milloinkin on).
  • Helsingissä teen energiahoitoja .
  • MER Myofascial Energetic Release hoitoja (nämä hoidot edullisemmin harjoitustyönä)
    Helsingissä ohjaan Open your Body hengitystyöskentelyä joko yksilöille tai ryhmille. Erilaisia kevyempiä hengitystekniikoita on mahdollista ohjata myös etänä, mutta tätä nimenomaista hengitystyöskentelyä tehdään vain ohjaajan ollessa fyysisesti paikalla. Hengityksestä voi lukea enemmän tapahtumasivulta sekä Instagramista merja_kallunki tai Facebookista Merja Kallunki.
  • Neuvontaa ja ohjausta vanhemmuuden asioissa, ja lasta koskevissa huolissa.

Kykenen kulkemaan vierelläsi matkalla, jota voidaan tehdä yhdessä, kasvumatka, henkinen matka, jossa emme ole valmiita vaan olemme täällä jokainen oppimassa. Jokainen ihmiskohtaaminen on arvokas. Jokainen kohtaaminen on tarkoitettu molemmille.

Tutustu Merjan palveluihin

Minuun saa yhteyden 0400-316541 tai sähköposti merja.rp.kallunki@gmail.com

Kuva: Jan Ekström